Nederlands Deutsch English

Ervaringen van cliënten

Onderstaande ervaringen zijn een kleine greep uit de enorme hoeveelheid ervaringsverhalen van mijn cliënten die gedurende de afgelopen jaren getraind hebben met NeurOptimal. Ieder verhaal is waar, en een unieke ervaring op zich.

Bekijk een ervaringsvideo van een meisje, een krachtige boodschap die ze niet hardop kan zeggen.

Op dit filmpje vertellen cliënten en trainers over hun ervaringen met NeurOptimal

Olympisch roeier, Govert Viergever over zijn ervaring met NeurOptimal Neurofeedback

Wat NeurOptimal mentaal betekent en voor Govert tot nu toe heeft opgeleverd (ruim drie weken dagelijks NeurOptimal) : "Meditatie wordt nog steeds beter. Het voelt steeds meer 'effortless'. Ook heb ik laatst mijn Wim Hof meditatie weer gedaan, en die was bijna net zo intens als vroeger. Door de dag heen voel ik een veel grotere kalmte dan normaal, ik kan makkelijker mijn gedachten remmen als het ware. Het NK weekend was goed, een iets te korte voorbereidingstijd, maar, de finale halen was al een goede prestatie. De jongen waar ik mee roeide zit ook pas een paar maanden bij de selectie. Dus we kunnen tevreden zijn. Ik voelde mezelf in ieder geval echt heel kalm en ontspannen. Focus tijdens de race was erg goed! Ook al ging het niet helemaal zoals we helemaal wilden. Al met al, heel positief, nu op naar het WK tijdens het FISA toernooi begin mei 2017!

Student, 23 jaar > Noord-Holland

Als ADHD’er heb ik doorgaans weinig rust in mijn hoofd, wat dan resulteert in de nodige chaos en problemen. Mijn arts schreef mij in eerste instantie medicijnen voor die aanvankelijk goed leken te werken, maar op den duur toch ook schadelijke gevolgen hadden. Hierom heb ik besloten me te richten op lichaamsvriendelijkere methoden. NeurOptimal® blijkt bijna net zo goed in staat om mijn concentratie te verbeteren, zonder me hierbij ziek te maken. Ik ben aanzienlijk minder rusteloos en merk ook op andere vlakken verbetering: ik heb meer overzicht en meer energie. Hierdoor heb ik geen medicatie meer nodig!

Vrouw, >25, werkzaam als verpleegkundige thuiszorg. problemen met vasthouden van aandacht na auto ongeluk met impact op de nek, begon sessies ná revalidatieproces

Twee maanden geleden kreeg ik van mijn ergotherapeute de tip om te informeren naar Neurofeedbacktraining. Ik heb me erin verdiept, van alles over gelezen en een afspraak gemaakt met Hannie Ruinen. De dingen waar ik met name nog tegenaan liep en waardoor ik beperkt was in mijn hele doen en laten waren;

- verminderde kwaliteit van slaap, met name inslapen verschrikkelijk en dagelijks 's nachts wakker tussen 2.30-3.30 uur en dan meestal niet meer in slaap vallen. Waardoor dus continu moe.

- slechte concentratie; veel moeite met werken, mails lezen en beantwoorden, electronisch patientendossiers beheren. Alles kostte veel tijd, kon dit maar beperkt achter elkaar ongeveer 20 min de max.

- moeite met het opnemen van informatie en dat ook kunnen werken/vertalen naar een mail of verwerken in electronischpatientendossier.

- nog dagelijks hoofdpijn; zeurend, trekkend, een helm gevoel. Vanuit mijn nek komend en gedurende de dag over mijn hele hoofd trekkend, helm gevoel. Na een drukke werkroute, vergadering, feestje; flinke hoofdpijn, druk, stijve pijnlijke nek.

- weinig energie; dagen inplannen met voldoende rustmomenten tussendoor.

Nu zijn we 2 maanden verder en heb ik inmiddels 6 sessies bij hannie gehad. Wat ben ik blij dat ik deze stap genomen heb!

Vanaf de eerste sessie slaap ik! Ik val gemakkelijk in slaap, lig niet nog uren te draaien en te malen. Maar ga naar bed, lees nog een hoofdstuk en val met mijn boek in slaap. Heerlijk. Heel af en toe word ik 's nachts wakker, ga plassen, kruip weer in bed en val meteen weer in slaap. Gemiddeld slaap ik 8-10 uur per nacht aan een stuk door.

Tijdens mijn werk kan ik mij beter concentreren, ik kan langer achter elkaar achter de computer zitten en mails lezen/beantwoorden en werken in het electronisch patientendossier. Ook de cliëntenzorg, het rijden van de ene naar de andere client en tussendoor telefoontjes beantwoorden gaat beter. Moeiteloos bijna. Waar ik 2 maanden geleden na 4 uur werken per dag klaar was voor die dag, onderneem ik nu op zo'n dag nog van alles; huishouden, boodschappen doen, sporten..Mijn hoofdpijn en nekklachten zijn beduidend minder; niet meer dagelijks hoofdpijn, 3-4 dagen per week. Het is nu draaglijker. Minder nekklachten. Na een drukke werkdag, vergadering, feestje; wel hoofdpijn, maar minder en houdt minder lang aan. Nog wel wekelijks nekklachten, na werkdag, lang achter computer zitten, auto rijden.

Ik merk dat ik energieker ben en positiever, voelt fijn om weer deel te kunnen nemen aan het arbeidsproces. Inmiddels zijn mijn uren uitgebreid naar 23 uur per week, dit was op 25 sept 10 uur per week. Ik werk nu ook weer hele dagen. Deze maand nog de uren verdeeld over een week, 1 lange dienst, rest korte diensten. Verwachting is per 1-1-2018 weer volledig beter (32uur).

Sommige veranderingen zijn duidelijk merkbaar, zoals het slapen, de energie, positiviteit, het weer kunnen lezen van een boek. Vaak zijn het kleine veranderingen, maar voor mij zo waardevol.

Daarnaast kreeg ik gisteren tijdens een overleg op het werk te horen dat ze de oude "mij' weer terug zagen. Mijn inbreng in het teamoverleg, het omgaan met problemen binnen het team, mijn kijk hierop en het inzichtelijk te maken zonder te oordelen.

Zo'n mooi compliment en dat zelfs anderen merken dat er iets veranderd is, is fijn en een mooie bevestiging.

In principe ga ik 10 sessies bij Hannie doen. Dus nog een paar te gaan.

Ik ben blij dat ergotherapie Van der Schoor mij verteld heeft over Neurofeedbacktraining. Het is duidelijk dat er veel dingen positief veranderd zijn. De trainingen zijn zeer prettig, Hannie is ontzettend vriendelijk, gepassioneerd, kan heel goed uitleggen hoe het werkt en neemt vragen en ervaringen serieus. Het is totaal niet vervelend om een half uur relaxt in de stoel te liggen.

Wat mij betreft een zeer welkome training voor mensen met zeer uiteenlopende problemen/klachten. Ik denk een goede aanvulling tijdens het revalidatietraject.

Jong talent Human recruiting >30, Noord-Brabant

Een maand gebruik gemaakt van het Neurofeedback-systeem en de expertise van Hannie. In eerste instantie gedacht dat het pas na een lange tijd gebruiken goed merkbaar zou zijn. Echter merkte ik na 6 sessies al verschil in de rust in mijn hoofd met de week daarvoor. Aanrader voor mensen die "topsport" met hun werk beoefenen en een goed denkvermogen nodig hebben om te kunnen slagen.

Een coachingsprofessional/consultant, man >50, Zuid-Limburg

"Ik heb Hannie de afgelopen maanden leren waarderen als een uiterst integere, bekwame en geduldige professional met vele talenten. Ze is vanuit haar persoonlijke ervaring erg gedreven en gemotiveerd om (vele) anderen met o.a. Neurofeedback en aanvullende coaching te helpen. Ze doet dit op een uiterst plezierige manier waarbij ze ruim de tijd neemt om je vertrouwd te laten voelen. De effectiviteit van haar trainingen is voor mij verbluffend! Ik merk direct dat ik mij veel beter kan concentreren, dat ik echt focus heb en niet meer door andere (bezorgde) gedachten afgeleid wordt. Dit zorgt voor heel veel rust en vertrouwen. Dit heeft meteen een heel positief effect op hoe ik mij voel en hoe ik mijn werk doe. Dat is ook duidelijk zichtbaar in mijn resultaten. In een analogie, doen haar sessies mij heel sterk denken aan een puntenslijper. Het stompe potlood die onduidelijk schrijft wordt tijdens haar Neurofeedback en coaching weer snel mooi aangescherpt zodat hij weer lekker spits en "to the point" is. "

Moeder vertelt over de resultaten bij haar zoontje, 9 jaar, Midden-Limburg

Mijn 9-jarige zoon zat al een tijdje niet goed in zijn vel. Hij was heel gespannen, waardoor hij hoofdpijn, buikpijn en zelf spierpijn kreeg. Hij sliep slecht. Op een gegeven moment wou hij niet meer naar school of zelfs naar feestjes. Maar hij kon niet aangeven wat er was. Gewone therapie werkte heel langzaam, de diagnose alleen al duurde een half jaar. Ik wilde daar op een gegeven moment niet meer op wachten, hij zakte me veel te snel af.

Omdat ik jaren geleden tijdens een burnout hele goede ervaringen had gehad met Neuro-Insight heb ik ‘op hoop van zegen’ maar eens een NeurOptimal® sessie met hem gedaan. En wat een verschil! Meteen na de eerste sessie had ik al een ander kind in de auto. Vrolijk, geinteresseerd in wat hij nu gedaan had, energiek.

De dag erna ging hij al met veel minder moeite naar school!

Twee weken erna heeft hij nog een sessie gedaan en nu laten we het even zo. Ook op advies van Hannie Ruinen, de neurofeedbacktrainer die zegt dat het herstel bij kinderen heel snel kan gaan.

En het gaat nu echt veel beter met hem. Hij staat nog niet te springen om naar school te gaan, maar hij gaat, en als hij er is, maakt hij er weer wat van. Hij slaapt beter, kan meer hebben. Zijn humor en fantasie zijn terug. De permanente ‘ik voel me niet goed’-houding is weg, als hij zich niet goed voelt, is er ook een aanwijsbare oorzaak te vinden. Daarbij zegt hij nu veel vaker wat er is, hij kan het veel beter verwoorden.

Maar sowieso viel me op dat hij bij Hannie meteen al veel opener was, zelfs al voor de eerste sessie. Hij voelde zich duidelijk op zijn gemak bij haar, en zij stelde de juiste vragen, op de juiste manier. Ze gaf hem ook goede tips, waar hij duidelijk wat mee kon. Wat hemzelf betreft waren we nog tien keer gegaan, zo prettig vond hij het.

Dus Hannie, onzettend bedankt, je hebt hem en ons hele gezin enorm geholpen!

Ik gun dit echt ieder kind, af en toe de breintraining van NeurOptimal neurofeedback zou eigenlijk net zo vanzelfsprekend moeten zijn als de lichamelijke ontwikkeling van de gymles.

Vrouw, midden 40, Midden-Limburg

Ik heb een aantal jaren geleden een aantal NeurOptimal®-sessies bij Neuro-Insight gedaan, omdat ik maar niet herstelde van een burnout. Cognitieve gedragstherapie bij een psycholoog had wel geholpen, maar ik was nog lang niet terug bij mijn oude, veerkrachtige zelf. Ik was permanent moe, kon mentaal nog steeds niet veel hebben, heel prikkelbaar, het wou gewoon niet lekker.

En ik had eigenlijk genoeg van al het ‘gepraat’, ik wou eens iets concreets doen. NeurOptimal® sprak me daarom sowieso al aan. En de beloften werden echt waargemaakt: na een aantal sessies NeurOptimal® neurofeedback, ging het al een stuk beter met me. Ik kon weer wat hebben, de wereld werd een stuk lichter en vrolijker, ik had weer interesse en energie om dingen te ondernemen.

Ik vond een nieuwe uitdagende baan, ging er weer op uit in het weekend en langzaam maar zeker werd mijn uithoudingsvermogen zowel mentaal als fysiek stukken beter. En het enige wat ik hiervoor moest doen was ontspannen in een lekkere stoel naar een leuke film kijken!

Na elke sessie was ik toch flink moe, wat logisch is, want je brein is hard aan het werk om ‘orde op zaken te stellen’. Maar ik hoefde niet te praten als ik daar geen behoefte aan had, ik hoefde niets te oefenen, alleen maar twee keer per week een uurtje in die stoel te ontspannen.

Nu moet ik daar gelijk bij zeggen dat Hannie Ruinen, de trainer van Neuro-Insight, evengoed met een paar woorden hele zinnige dingen zegt. Ze stelt exact de juiste vragen en helpt je om dingen op een rijtje te zetten.

Dit heeft zeker flink bijgedragen aan mijn snelle herstel. En het herstel blijft, want nu, jaren later, zonder neurOptimal® trainingen, of therapie tussendoor, gaat het nog steeds goed met me, terwijl er toch een paar behoorlijk stressvolle dingen zijn gebeurt in de tussenliggende jaren ben ik niet meer teruggevallen.

Ik voel veel beter aan wanneer ik een tandje terug moet schakelen, kan beter aangeven aan anderen wat ik wil en eigenlijk voel ik me stukken beter en sterker dan zelfs voor de burnout.

De vorm van neurofeedback die aangeboden wordt door Neuro-Insight, NeurOptimal®, kan ik daarom echt iedereen aanraden, ziek of niet.

Een ervaring met de NeurOptimal Personal trainer:

Jongen, 16 jaar, Gelderland (ouders trainden ook, gewoon uit nieuwsgierigheid)

Onze zoon van 16 heeft Asperger. We weten dit pas een paar jaar, en volgens de psychiater was er geen behandeling mogelijk; structuur bieden en ermee leren leven was het enige. Hier konden wij ons uiteraard niet bij neerleggen, dus zijn we verder gaan zoeken. Na wat andere alternatieve behandelingen geprobeerd te hebben, stuitten we op neurofeedback. Na een prettig gesprek met Hannie hebben we de Neuroptimal® in bruikleen gekregen, zodat we thuis de trainingen kunnen doen. Dit zijn we begonnen vlak voor de laatste proefwerkweek van onze zoon. Tot nu toe kon hij zich altijd moeilijk concentreren en kon hij nooit langer dan 10 min achter elkaar leren. Na een paar sessies zagen we dat hij uit zichzelf begon te leren (wat nog nooit gebeurd was) en dat hij het leren ook veel langer vol kon houden, nu wel 45 min. Het zag ernaar uit dat hij zijn schooljaar niet zou halen. Maar doordat hij nu beter in staat was om te leren, heeft hij het toch gered. Wij zijn ervan overtuigd dat dit door de trainingen met NeurOptimal® komt! Ook is onze zoon wat milder geworden, het 'zwart-witte' denken is verminderd. De symptomen van Asperger verdwijnen niet, het is niet te 'genezen, maar er is wel meer soepelheid. Ook mijn man heeft sessies gedaan, eerst uit pure nieuwsgierigheid. Hij is altijd een onrustige slaper, en we merken nu dat hij beter slaapt. Voorheen was hij snel gefrustreerd omdat 'het slapen toch weer niet zou lukken'; vaak ging hij ook 's nachts tv kijken. Nu is deze frustratie er niet meer, want het slapen gaat veel beter. Hij is nog wel eens wakker 's nachts, maar dat is dan niet erg want hij weet nu dat hij weer in slaap valt. Ook ikzelf heb een sessie gedaan en ik ben erg enthousiast. Ik merkte na 1 sessie al dat ik veel minder negatieve gedachten had, en dat ik me lichter en opgeruimder voelde in mijn hoofd. Ook voelde ik me sterker en stabieler. Ik ga hier zeker mee door en kan dit iedereen aanraden. Bedankt Hannie, ook voor al je adviezen en ondersteuning!

Vrouw, 50 jaar, Midden Limburg

Al 7 jaar ís de kwaliteit van mijn slaap niet goed. Het is begonnen met korte periodes waarin ik slecht sliep. Deze periodes werden steeds langer, en groeide uit tot chronische slapeloosheid. In het begin had ik het nog redelijk goed onder controle, meende ik! Maar natuurlijk pleeg je op deze manier een enorme roofbouw op je lichaam waardoor ik uiteindelijk met gigantische vermoeidheidsverschijnselen thuis kwam te zitten. Ik kon totaal niet meer functioneren. Toen ben ik begonnen met kalmeringstabletten en slaaptabletten te gebruiken.

Ik heb echt van alles geprobeerd om van mijn slapeloosheid af te komen. Een jaar lang naar het slaapcentrum geweest, acupunctuur, cognitieve therapie, gesprekken met psychologen, alternatieve geneeskunde, alles heb ik gedaan, maar niets hielp.

Via een oud collegaatje kwam ik bij Hannie terecht. Ik mocht Hannie meteen, ze is ontzettend aardig en leeft echt met je mee.

Op de vraag wat ik zou gaan merken van de sessies kon ze me geen antwoord geven, want het ging om je gevoel en je gedachtes die gingen veranderen, en dat verschilt van persoon tot persoon.

Na 6 of 7 trainingen begon ik een verschil te merken bij mezelf. Ik begon anders tegen de dingen aan te kijken, meer relaxed, vanuit een ander perspectief. Nu begreep ik ook wat Hannie bedoelde.

Het slapen ging toen echter nog niet best.

Nu heb ik inmiddels 10 sessies gehad en de afgelopen twee weken heb ik heel goed geslapen! Ik ga nog 5 sessies doen, want ik heb het gevoel dat ik op de goede weg ben, mede dankzij Hannie.

Graag wil ik Hannie dan ook bedanken voor haar hulp de afgelopen maanden.

Man, 44 jaar, Midden Limburg

Al jaren had ik last van nachten waarbij ik niet goed kon doorslapen. Dit heeft natuurlijk de voordelen dat je lekkere lange dagen kan maken maar de nadelen zijn daarintegen groter, want je humeur wordt er niet beter op. Dus ga je van alles proberen. Later naar bed, vroeger naar bed, naar de huisarts, apart slapen, pilletjes, etc.…. Dit met soms redelijke nachten maar wel altijd van tijdelijke aard. Totdat mijn vrouw via de school van de kinderen dé oplossing had. Tenminste het proberen waard. Tja, wat moet je dan. Naar muziek luisteren en draadjes op je hoofd. Nou nee. Dat kan toch niet helpen. Weet je wat, ik probeer het. Dus ik vond het wat. Stond er niet voor open maar zoals het toen was,ging het ook niet langer. En ik moet zeggen, na een sessie of 4 merkte ik al verschil. Meerdere nachten achter elkaar waarin ik kon doorslapen. Wat een fijn gevoel. Heerlijk. Daar moest ik wel mee doorgaan. En nu, na een sessie of 8 slaap ik, meestal, goed door. Ik voel me beter, en belangrijker, de rest van de familie heeft er ook minder last van. Een vader met meer geduld!

Behalve de NeurOptimal® trainingen, denk ik dat ook zeker de fijne gesprekken met Hannie hebben geholpen. Dank je wel Hannie voor de sessies.

Vrouw, 56 jaar, Midden-Limburg

“Een jaar geleden ben ik begonnen met rijles. Ik ben 56 jaar en had nog geen rijbewijs. Altijd smoesjes verzonnen tegen anderen maar vooral mijzelf voor de gek gehouden want de eigenlijke reden was dat ik faalangst had. Ik was altijd bang dat ik het niet zou kunnen en daarom voornamelijk was ik er nooit aan begonnen. Op een gegeven moment heb ik een soort van programma gevolgd op MP3 over faalangst en hoe je er aan kon werken om ervan af te komen. Daardoor kwam ik op een gegeven moment op het punt dat ik de stap gezet heb om rijlessen te gaan nemen. Maar dat vol te houden was nog een hele klus. Ik was regelmatig tijdens de rijles over mijn toeren als het weer eens niet lukte en zag er altijd vreselijk tegen op. Via mijn rijinstructeur in contact gekomen met NeurOptimal®. Hij had hier goede verhalen over gehoord en dacht dat het wel wat voor mij was.

Dus, contact gezocht met Hannie en na een aantal sessies gingen de rijlessen steeds beter. Althans, ik leerde er mee omgaan als het eens niet allemaal zo perfect ging en leerde me niet te veel aan te trekken van het commentaar van mijn instructeur. Ik was rustiger, meer ontspannen en kon me beter concentreren. En wat ook een enorm voordeel was, ik kon veel beter slapen! Eerst lag ik heel lang wakker ´s nachts als ik de volgende dag weer een rijles had omdat ik er zo tegenop zag, maar dat verdween op een gegeven moment en sindsdien slaap ik prima!

Vorige week heb ik mijn rijbewijs gehaald en ben super blij en trots op mezelf dat ik het toch bereikt heb ! En dit ook zeker dankzij de trainingen van Hannie en haar luisterend oor waar ik heel erg dankbaar voor ben. Ik kan het iedereen aanraden.“

Vrouw, 37 jaar, Midden-Limburg
'Mijn hele gezin heeft getraind met NeurOptimal®. Dat was tijdens de zomer van 2011. Wij hebben allemaal gemerkt dat de veranderingen op een hele natuurlijke, vloeiende manier tot stand kwamen. De sfeer in het gezin is zeer ten goede veranderd. Wij, ouders zijn meer ontspannen en dat terwijl we het gevoel hebben dat we juist bewuster en meer zijn gaan waarnemen. De kinderen reageren intuïtief op een positieve manier. Daaruit komt voort dat de kinderen beter luisteren naar ons, maar ook naar elkaar en zichzelf. Natuurlijk komen we in situaties met stress, echter, we raken minder snel gefrustreerd of geïrriteerd. Wij als echtgenoten komen erachter dat ook onze relatie is verbeterd. Voor de kinderen geldt dat zij zich socialer kunnen opstellen en dat zij zich daarnaast ook beter kunnen concentreren op school waardoor ook zij beter kunnen omgaan met stressvolle situaties binnen de context van school'.

Man, 45 jaar, Zuid Limburg
'NeurOptimal® heeft mij geholpen mijn podium-angst te overwinnen. Als musicus heb ik altijd moeite gehad met het in bedwang houden van mijn zenuwen. Dat kun je als musicus niet gebruiken want je uitvoering heeft daaronder te lijden. Nu treed ik op zonder de belemmering van nervositeit en podiumangst. Tijdens het musiceren kan ik mij volledig focussen op mijn uitvoering.

Vrouw, 43 jaar, Noord Holland
"Door NeurOptimal® trainingen, en met de professionaliteit van Hannie Ruinen heb ik een enorme verbetering weten te bereiken in mijn pianospel. Verbetering van concentratie, focus en daarmee een betere uitvoering!"

Vrouw, 38 jaar, Midden-Limburg:

"Mijn 11-jarige zoon raakte altijd betrokken bij onenigheden en kleine ruzies op school. Na 15 trainingen met NeurOptimal® kan hij zich nu positiever opstellen en is aanspreekbaar op zijn gedrag. School heeft het gemerkt als een uiterst positieve verandering!

Man, 48 jaar, Midden-Limburg
"Ik leed al jaren aan post-traumatische stress door ingrijpende situaties in mijn leven. Ik heb 42 sessies gedaan met NeurOptimal® bij Hannie. Mijn leven is 100% verbeterd: ik slaap goed, mijn nachtmerries zijn eindelijk gestopt, ik geniet weer van mijn gezin en mijn leven. Daarnaast is het me zelfs gelukt om een baan te vinden. De veranderingen die ik heb doorgemaakt gun ik iedereen die zijn leven positiever wil maken!"

Vrouw, 51 jaar, stressvolle baan, Midden-Limburg
" Ik kom gemiddeld 1 keer per maand om mijzelf zeg maar even te "resetten". Door de training voel ik me altijd weer mentaal sterker en vooral flexibeler. Dat heb ik nodig in mijn beroep: ik moet stevig in de schoenen staan en tegelijkertijd flexibel met situaties omgaan.

Jongen, 14 jaar, autisme spectrum stoornis Midden-Limburg
"Ik heb nu twee vrienden die ik af en toe op- zoek. Ook kan ik me beter concentreren op school en ben ik minder bang voor nieuwe situaties. Hannie, hartstikke bedankt! Mijn autisme is natuurlijk niet weg, dat is niet te genezen. Wat ik wel geleerd heb is hoe ik daar beter mee kan omgaan. Ik heb nu meer inzicht in situaties en voel dat ik meer flexibiliteit kan laten zien."

Meisje, 15 jaar, moeite met vasthouden van de aandacht, Midden-Limburg
"Na 18 sessies bij Hannie kan ik me veel beter op mijn schoolwerk concentreren. ik ben in 1 schooljaar 3 niveau's vooruitgegaan waardoor ik later betere kansen heb op een goede baan. Ook voel ik me rustiger en heb ik veel meer plezier in alles wat ik doe. Verder raak ik minder gauw gestressed en dat is fijn, want door de zenuwen vermeed ik een hoop dingen".

Vrouw, 51 jaar, weinig levensvreugde, vaak verdrietig en slecht slapen, Noord-Brabant
"Al jaren sliep ik maar drie tot vier uur per nacht. Ik werd depressief en ging medicijnen gebruiken. Na 25 sessies met NeurOptimal® sliep ik en voelde ik mijn zwarte wolken optrekken. Inmiddels, het is nu 4 jaar later, voel ik mij nog steeds goed en kan ik zonder medicijnen. Mijn baan heb ik gelukkig kunnen behouden en, ik hoef mij nog maar zelden ziek te melden. Super!"

Vrouw, 44 jaar, professioneel musicus, Noord-Holland
"Ik was door de stress het plezier van de kleine dingen in het leven kwijt. Dankzij NeurOptimal® heb ik nu last van de beste bijwerking die er maar kan zijn: Ik geniet weer van de meest kleine dingen in het leven!"

Vrouw, 31 jaar, NordRhein Westfalen (Deutschland)
"Door neurofeedbacktraining met NeurOptimal ben ik nu beter bestand tegen de stress die mijn baan mij bezorgt. Inmiddels heb ik zelf een systeem aangeschaft en kan ik mijzelf dagelijks trainen. Neuro-Insight Roermond heeft me goed geholpen bij de aanschaf van mijn eigen NeurOptimal systeem. De support is uitstekend en ik kan altijd terecht met mijn vragen, bij Hannie of bij de leverancier! (Zengar, Canada)."

Vrouw, rond de vijftig, midden-Limburg

"Net als iedereen heb ook ik mijn levenslessen. Maar ondanks alle vaardigheden en technieken die ik geleerd had, lukte het mijzelf niet om weer mijn innerlijke rust, energie en vertrouwen vast te houden, laat staan om op dit peil houden te houden. Waar ik naar hunkerde was weer plezier hebben in het leven. Een factor waar ik enigzins energie uit kon halen was mijn werk als pijncoach. En toch merkte ik dat, ondanks de passie voor mijn vak, ook dat mij ook energie ging kosten. Dit was het moment waarop ik wist dat ik dringend hulp moest inschakelen. Dus heb ik mijn door mij hooggewaarderde collega Hannie Ruinen gebeld en ben met haar het avontuur aangegaan. Ik had geen idee wat ik van een neurofeedbacktraining moest verwachten, wat ik zou waarnemen, welk resultaat ik zou kunnen bereiken. Als iemand mij de resultaten van te voren gezegd had, dan had ik het niet geloofd. Ik was enorm onder de indruk, na iedere sessie voelde ik me beter, lichter, bevrijder. Het gevoel dat er van alle kanten aan mij getrokken werd, verdween. Doordat ik een andere kijk op mijn thema kreeg wist ik opeens welke stappen ik moest zetten. Het liep alles hand in hand. De combinatie van NeurOptimal® en coaching heeft eraan bijgedragen dat ik op zo'n korte tijd weer plezier in het leven kreeg.

Hannie bedankt voor je professionele hulp!"

Vrouw 57 jaar, Noord Limburg.

"Door heftige periodes in mijn leven, raakte ik uit balans, oververmoeid en in mijn hoofd was het een chaos, waardoor er ook slaapstoornissen en concentratieproblemen ontstonden.Via via kwam ik in contact met Hannie Ruinen en NeurOptimal®; al na twee trainingen merkte ik kleine veranderingen . Ik sliep beter , had al meer energie en na 5 weken van 2 trainingen per week was ik duidelijk meer in balans , sliep veel beter, en kon weer helder denken en had veel meer energie.Op dit moment verloopt mijn leven nog alles behalve rustig en als ik voel dat ik wat uit balans raak of over vermoeid ben , maak ik een afspraak met Hannie. Er zijn dan vaak maar 1 of 2 sessies nodig om me weer goed te voelen en het allemaal weer aan kan.Voor mij heeft het heel goed gewerkt om eerst 10 trainingen achter elkaar te doen, want wat ik hiervan merk is dat ik nu veel sneller herstel en met af en toe 1 of 2 trainingen kan volstaan."

Vragen? Neem contact op