Nederlands Deutsch English

Bulletproof lifestyle

Bulletproof is een Amerikaans bedrijf dat gespecialiseerd is in het produceren van voedingsproducten en supplementen die mensen in staat stellen hun prestatievermogen te verbeteren. De focus van Bulletproof ligt hierbij voornamelijk op het verbeteren van mentale prestaties door de energieleverende processen in het lichaam te optimaliseren. Daarnaast levert Bulletproof ook veel informatie over andere methodes om het prestatievermogen te verbeteren via de Bulletproof podcast en de blog.

Bulletproof is bekend geworden met het concept van ‘Bulletproof coffee’; koffie gemengd met roomboter en MCT (medium chain triglyceride) olie. Dit koffierecept haakt in op natuurlijke energieleverende processen, die snel en betrouwbaar veel energie geven. Ten eerste worden korte vetten uit MCT olie snel worden omgezet naar energie. Daarbij levert de roomboter gezonde vetten die het lichaam gedurende drie tot acht uur lang van betrouwbare en constante energie voorzien. Gecombineerd met koffie is dit een romig en smakelijk recept dat het concentratievermogen betrouwbaar verhoogd en constant houdt. Het grootste effect is merkbaar wanneer de koffie als ontbijt wordt gedronken, waarbij verder geen koolhydraat- of eiwitrijk voedsel wordt gegeten. De kwaliteit van de ingrediënten is hier van belang, aangezien koffie makkelijk vervuild raakt met schimmels die het energieniveau kunnen ondermijnen. Bulletproof levert zelf koffie die op dergelijke schimmels gecontroleerd wordt en twee varianten van MCT olie die in dit recept gebruikt kunnen worden.

Dave Asprey, de oprichter van Bulletproof, is als biohacker constant bezig zijn eigen prestatievermogen te verbeteren, met een specifieke focus op zijn mentale prestaties. Biohackers gebruiken zichzelf als proefpersoon in een reeks experimenten om een bepaald onderdeel van hun leven te verbeteren. Hierbij kunnen alle aspecten van voeding en beweging tot het gebruik van nieuwe en experimentele technologieën toegepast worden. Dave vertelt in de Bulletproof podcast regelmatig over nieuwe manieren om zijn hersenen beter te laten presteren. Daarbij staat neurofeedback training als één van zijn meest waardevolle biohacks. Hierbij zijn meerdere technologieën beschikbaar, zoals de ‘40 years of zen’ training, maar ook ‘Neuroptimal’ wordt aangeraden als een toegankelijke en uiterst effectieve methode voor neurofeedback training.

In zijn boek ‘Headstrong’ beschrijft Dave manieren om het energieleverende vermogen van het lichaam te verbeteren. De effecten van verhoogde energie zijn zeer goed merkbaar in de hersenen, waar veel energie geproduceerd wordt. Dave raadt aan om ketonen als brandstof toe te voegen. Ketonen worden gemaakt tijdens vetverbranding en dienen als extra brandstof bovenop het vet zelf. Vooral MCTs worden snel omgezet naar ketonen en zijn een uitstekend supplement om snel meer energie te hebben. Ketonen worden ook natuurlijk door het lichaam geproduceerd wanneer een aantal dagen weinig tot geen koolhydraten zijn gegeten en energieproductie daarom overgaat op vetverbranding. Ketonen en vetverbranding zijn de redenen dat Bulletproof koffie zijn werk kan doen. Daarnaast levert Bulletproof een aantal supplementen die de productie van energie efficiënter te maken, zoals KetoPrime en Unfair Advantage.

Bij LiveHelfi.com kunnen de meeste producten van Bulletproof besteld worden. Natuurlijk leveren wij ook andere producten die helpen bij het verbeteren van de gezondheid en het prestatievermogen van de hersenen. De combinatie van een Bulletproof lifestyle én het gebruik van NeurOptimal Neurofeedback leiden doorgaans tot het bereiken van optimale gezondheid betere prestaties.


Olympisch roeier Govert Viergever, Optimale Peak-Performance door Bulletproof en NeurOptimal Neurofeedback

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op via onderstaande button: